Home/Opleidingen

Opleidingen

De jonge jaren

Mijn educatieve carrière begon in 2003, op de Berglarenschool in Gemert. Eerlijk is eerlijk, hier valt bijzonder weinig over te vertellen. Zelfs de diploma’s die ik hier behaald heb, zijn niet terug te vinden op mijn cv. Daaronder vallen het veterstrikdiploma, twee zwemdiploma’s en het typdiploma. Na een solide basis van acht jaar aan onderwijs, was het tijd voor de middelbare school.

Zo begin ik op elfjarige leeftijd in 2011 als brugklasser op het Commanderij College. Ideaal, want ik woon er zo’n vierhonderd meter vandaan. Daar deed ik vwo. Met een typische studentenhouding sloot ik nagenoeg ieder vak, ieder jaar af tussen de 5,5 en 7. Hoger dan een 7 halen betekende toen vooral dat ik er mee weg zou komen om nóg minder tijd te steken in de vakken.

De rest van die tijd stak ik vooral in potjes Fifa, GTA, en andere spellen op mijn Xbox. Toch bleken al die games niet alleen maar tijd doders te zijn, mijn Engels bleef er namelijk op erg hoog niveau door.

Daarnaast leerde ik mezelf ook programma’s als Photoshop en Cinema 4D aan, omdat een beetje zelfontwikkeling ook wel interessant bleek te zijn. Die kunsten kwamen erg goed van pas toen ik mijn maatschappelijke stage zocht, waarover meer te lezen is op de pagina vrije tijd.

De studententijd

Na het vwo ben ik begonnen aan International Business Administration, aan Tilburg University. Al die vrije tijd van de zes jaar op de middelbare school was me goed bevallen, dus ik was niet van plan die op te geven. Toch bleek dat dat zou gaan wringen met de onvergelijkbaar veel hogere studielast. Eind dat studiejaar heb ik dan ook mijn BSA niet gehaald, en besloot ik te beginnen op het hbo. Zo begon mijn studie Commerciële Economie in 2018.

Daar heb ik weer veel vrije tijd teruggekregen, en kon ik het makkelijk combineren met mijn bijbaan bij de MediaMarkt, en al snel Koks Podopraktijk / Feeture Insoles. Maar daarover is meer te lezen op de pagina werkervaring.

De leukste herinneringen aan mijn tijd op het hbo waren wel de groepsprojecten. En zelfs daar steekt er een met kop en schouders boven de rest uit. In het tweede jaar mochten we in 2019 namelijk een strategisch marketingplan en marketingcommunicatieplan schrijven voor de supportersvereniging van PSV. Alle CE-studenten deden deze projecten. Beide projecten werden afgesloten met presentaties aan de vereniging, en in beide gevallen was onze groep de beste van de hele studie. Daar ben ik natuurlijk nog altijd stiekem wel trots op. Vooral het marketingcommunicatieplan, waar ik een video voor maakte die later de doorslag bleek te geven voor onze winst. Die is hiernaast te zien.

De leukste herinnering aan mijn tijd op het hbo waren wel de groepsprojecten. En zelfs daar steekt er een met kop en schouders boven de rest uit. In het tweede jaar mochten we in 2019 namelijk een strategisch marketingplan en marketingcommunicatieplan schrijven voor de supportersvereniging van PSV. Alle CE-studenten deden deze projecten. Beide projecten werden afgesloten met presentaties aan de vereniging, en in beide gevallen was onze groep de beste van de hele studie. Daar ben ik natuurlijk nog altijd stiekem wel trots op. Vooral het marketingcommunicatieplan, waar ik een video voor maakte die later de doorslag bleek te geven voor onze winst. Die is hieronder te zien.

Minor

In het derde jaar van CE komt de minor aan bod. Die van mij was Transmedia Design for Creative Industries, aan Fontys in Tilburg. De titel, net als de omschrijving, klonken me als muziek in de oren. Helaas bleef het daarbij. Waar ik dacht mezelf écht even te kunnen onderscheiden van andere CE-studenten door de designkant in te gaan, heb ik me uiteindelijk bezig gehouden met het ontwikkelen van een interactieve geschiedenisles voor groep 8-leerlingen in Tilburg. Gelukkig was de groep waarmee ik samenwerkte heel leuk, en hebben we het project met een prachtige, ruime 8 kunnen afronden.

Engels C2-certificaat

Verder is Engels voor mij altijd één van mijn beste vakken geweest. Ik gok omdat ik al Pokémon speelde op de Gameboy voordat ik Nederlands kon lezen. Op de middelbare school werd ons aangeboden om Cambridge-certificaten te behalen. Deze waren officieel erkend door het ERK (Europees Referentiekader). Het eerste was op B2-niveau, en de tweede op C1-niveau. Later, op Fontys, miste ik alleen het laatste certificaat nog. Daarom heb ik in november 2020 mijn C2-certificaat behaald. Deze heb ik zelfs met de maximale score behaald, dus ik mag officieel zeggen dat ik Engels op het hoogst erkende niveau beheers. Meer informatie over de ERK-niveau’s is hier te vinden.

Neem contact op